Recept voor Dikke roomboter speculaas


Zeef het bakmeel boven een kom en schep de basterdsuiker, koekkruiden en het zout erdoor. Snij de boter met 2 messen in het bloemmengsel tot kleine korrels. Kneed het geheel met koele hand tot een soepel deeg. Als het deeg te droog is kun je er wat melk doorkneden. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten. Rol vervolgens de deegbal op het bakpapier uit tot een lap van 1-2 cm dik. Laat het speculaas in het midden van de oven in ca. 35 minuten gaar en bruin worden. Laat het speculaas eerst afkoelen en breek het daarna in grove stukken. Variatietip 1: kneed door het deeg de inhoud van een half zakje amandelschaafsel of strooi het erover. (deeg dan eerst bestrijken met een eetlepel melk). variatietip 2: druk een half zakje garneeramandelen in een mooi patroon in het deeg.


250 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
100 gram ijskoude roomboter
eventueel 2-3 eetlepls melk
mespunt zout
plastic folie
bakpapier

Dit recept is geschikt voor: 7 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1,5 uur
Verwarm de oven voor op 175 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links