Recept voor Crème brûlée


Klop in een grote kom de eierdooiers en suiker totdat de suiker is opgelost er een dik mengsel ontstaat. Voeg de room, het vanille extract toe en blijft kloppen totdat het allemaal goed doorelkaar is gemengd. Verdeel het mengsel over 6 souflévormpjes of kleine ovenvaste schaaltjes. Zet de vormpje vervolgens in een ovenvaste schaal met water en plaatst dit in de oven. Bak het ca. 50-60 minuten in de oven en laat de vormpjes in de bak met water geleidelijk afkoelen. Haal de vormpjes uit het water en laat ze tenminste twee uur (maximaal twee dagen) in de koelkast koud worden Strooi vlak voor het serveren een theelepel kristalsuiker over elk puddinkje laat met een brander of onder de grill de suiker carameliseren. Laat ze nog even iets afkoelen voor het opdienen.


8 eieren (alleen de dooier)
6 theelepels kristalsuiker
2 kopjes dikke room*
1 theelepel puur vanille extract
* Er zijn tegenwoordig veel soorten slagroom te koop (verschillende vetpercentages). Afhankelijk van hiervan wordt de structuur van dit toetje dikker of dunner.

Dit recept is geschikt voor: 6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 3 uur
Verwarm de over voor op 150 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links