Recept voor Couscous met courgette en tomaat


Maak de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking klaar. Pel en snipper de uien. Was de tomaten en snij ze in blokjes. Schrap de wortelen en snij ze in stukjes van ca. 1 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui tot ze glazig is. Voeg tomaten, wortel, koenjit, komijn en het verkruimelde bouillonblokje toe en bak dit even mee. Voeg 4 dl warm water toe en laat het 10 minuten zachtjes koken. Snijd de gewassen courgette in dunne plakken en voeg het toe aan het mengsel. Laat het nog ca. 5 min doorkoken.


2 rode uien
4 tomaten
100 gram wortelen
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels koenjit
1 theelepel komijnpoeder
1/2 blokje kruidenbouillon
1 courgette
zout
peper
1 theelepel sambal oelek
300 gram couscous

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 20 min
Dien de couscous en groenten apart op! H.L

    Home            Recepten           Zoeken             Links