Recept voor Colcannon


Kook de aardappelen gaar. Maak intussen de kool schoon en snijd deze in dunne reepjes. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Verhit de reuzel in een ruime pan, fruit daarin op laag vuur de koolreepjes en de ui ± 2 minuten en strooi er zout en peper over. Druk de aardappelen door de pureeknijper en voeg ze bij de groenten in de pan. Voeg de room en de boter toe en meng alles. Breng Op smaak met zout en peper. Rol de spekplakjes op, zet ze met een cocktailprikker vast en bak ze in een pan met anti-aanbaklaag op matig vuur krokant. Was de bieslook en snijd deze fijn. Schep het koolgerecht in een schaal, strooi er de bieslook over en leg de spekrolletjes erop. ">


1 kg bloemige aardappelen
750 gr savooiekool
2 middelgrote uien
2 eetlepels reuzel
zout, versgemalen zwarte peper
3/8 liter vleesbouillon
2 dl room
50 gr boter
200 gr rookspek zonder zwoerd, in plakken
30 gr verse bieslook

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Iers eenpanssavooiekoolgerecht AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links