Recept voor Chocolade-hazelnoottaart


Deeg: Roer de boter zacht en voeg de suiker, sinaasappelschil, het losgeklopte ei, het sinaasappelsap en een snufje zout toe. Zeef het bakmeel en voeg dit toe. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Beboter de vlaaivorm. Bekleed de vorm met het deeg en zet de taart gedurende 30 minuten in de koelkast. Vulling: Rooster de gemalen hazelnoten in een koekenpan. Rasp de chocolade. Klop nu de suiker, de boter, eetlepel bloem en de sinaasappelschil tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren, de noten, de chocolade en de sinaasappellikeur/siroop toe. Schep het mengsel in de vorm en plaats deze gedurende 45 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen.


Benodigdheden voor het deeg:
200 gram zelfrijzend bakmeel
65 gram kristalsuiker
fijngeraspte sinaasappelschil van 1/2 sinaasappel
150 gram koude roomboter
1 ei (losgeklopt)
2 tl sinaasappelsap
snufje zout
Benodigdheden voor de vulling:
150 gram kristalsuiker
85 gram zachte roomboter
boter om vlaaivorm in te vetten
fijngeraspte schil van 1/2 sinaasappel
2 eieren
1 el bloem
200 gram gemalen hazelnoten
1 reep donkere chocolade
2 el sinaasappellikeur of sinaasappelsiroop

Dit recept is geschikt voor: 7 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 200 graden. Extra nodig: vlaaivorm en mixer.

    Home            Recepten           Zoeken             Links