Recept voor Chili con carne tikkeltje anders


Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijziging van het pak. Bak in een wok de biefstuk bruin. Voeg de blokjes rookspek en ham toe en laat het even door bakken. Sjalotjes en knoflook erbij en even smoren. Voeg groente, paprika, courgette, champignons toe en roerbak ze met de tomaten en ketchup. Roer een glas water en de bonen er door. Voeg vervolgens kruiden en selderie toe. Evt. nog wat water toevoegen tot een dikke brei ontstaat. Voeg wat citroensap toe naar smaak. Evt. peper en zout naar smaak toevoegen. Afbinden met snelbinder. Roer vlak vr het opdienen de ananas erdoor.


500 gram tot dobbelsteentjes gesneden biefstuk
50 gram blokjes rookspek
50 gram blokjes ham
1 grote pot bruine bonen
1 blik chilibonen
1 klein blikje mas
1 groot pakket Mexicaanse of Italiaanse groente
1 rode paprika in reepjes
1 groene paprika in reepjes
1 gele paprika in reepjes
5 6 sjalotjes, gesnipperd
3 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 prei in schijfjes gesneden
1 courgette in blokjes
1 handvol champignons in schijfjes
3 verse tomaten in schijfjes
1/3 flesje tomatenketchup
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel djinten
1 theelepel ketoembar
5 grote eetlepels gembersiroop
1 theelepel gedroogde en gesnipperde selderie
1 kl blikje ananasschijfjes in blokjes gesneden
peper
zout
flesje citroensap
snelbinder
400 gram zilvervliesrijst

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Wordt meestal met rijst opgediend, maar kan ook goed samen met puree van aardappelen. A. Hokkeling

    Home            Recepten           Zoeken             Links