Recept voor Champignon crèmesoep


Smelt de boter in een ruime pan,en fruit de gehakte uitjes zonder te kleuren. Roer de bloem erdoor en laat het enkele minuten glazen Ook dit zonder te kleuren. Nu de koude bouillon erdoor roeren en breng het snel weer aan de kook. Laat de soep rustig 15 minuten doorkoken. Snijd ondertussen de gewassen champignons in plakjes. Laat de plakjes daarna 5 minuten meekoken. Roer de eidooiers, room, en fijn gesneden peterselie goed door elkaar. Naar smaak peper en zout toevoegen en even voordat de soep opgediend room en eidooiers toevoegen. De soep niet meer koken anders gaat deze schiften!


100 gram boter
100 gram bloem
100 gram uien fijn gehakt
1 liter koude kippenbouillon
500 gram verse champignons
zout
peper
vers geraspte nootmuskaat
1 bosje peterselie
2 eidooiers
1 dl slagroom

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Serveren met knoflookstokbroodjes (bijv. van Aldi) of stokbrood met (kruiden)boter.

    Home            Recepten           Zoeken             Links