Recept voor Capirotada (Mexicaanse broodpudding)


Verwarm de oven op de laagste stand. Snij de korstjes van de sneetjes brood. Snij de sneetjes brood in 4 cm grote blokjes. Leg de broodblokjes op een bakplaat. Laat ze in het midden van de oven geheel droog worden. Verwarm de oven vast voor op 180 C. Breng het water in de pan aan de kook. Voeg de suiker, de boter, het kruidnageltje, de nootmuskaat en het kaneelpijpje toe. Breng aan de kook en laat het zachtjes inkoken tot een stroperige saus. Laat de saus afkoelen en verwijder de kruidnagel en het kaneelpijpje. Hak de noten fijn. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij van de appel plakjes. Vet een ovenschaal in met de boter. Vul de schaal met laagjes: broodblokjes, fijngehakte noten, plakjes appel en geraspte kaas. Sluit af met een laag broodblokjes. Schenk er de suikersaus over. Bak het 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.


0,75 liter water
250 gr bruine suiker
1 pijpje kaneel
1 kruidnagel
0,5 tl gemalen nootmuskaat
1 witbrood
125 gr walnoten en/of amandelen
125 gr rozijnen
2 - 3 zoetzure appels
250 gr geraspte oude kaas
boter om in te vetten
Slagroom voor er bij

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 2 uur
Warm of koud opdienen. Geef er slagroom bij

    Home            Recepten           Zoeken             Links