Recept voor Calzone


Bereid de mix voor pizzabodem met 250 ml water en 2 eetlepels olijfolie, volgens de gebruiksaanwijzing. Pel de uien en snij ze in ringen. Pel de teentjes knoflook en snij ze in plakjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Was en hak de peterselie. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin het rundergehakt rul. Voeg de ui, knoflook en roerbakgroenten toe aan het gehakt en bak ca. 4 minuten Roer 1/2 pakje tomato fritto, pijnboompitten en de peterselie door het gehakt. Breng op smaak met cayennepeper en een paar druppels citroensap Rol het deeg uit tot een grote ronde lap. Verdeel het gehaktmengsel over de helft van de pizzabodem en laat de randen vrij. Maak de deegrand nat met een beetje water en vouw de pizza dicht. Druk de rand goed aan! Bak de pizza midden in de oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.


1 pak mix voor pizzabodem (Honig)
250 ml water
2 eetlepels olijfolie
bakpapier
2 uien
2 teentjes knoflook
40 gram pijnboompitten
5 takjes peterselie
2 eetlepels olijfolie
200 gram rundergehakt
200 gram (kant-en-klaar) roerbakgroenten
1/2 pakje tomato fritto (Heinz)
cayennepeper
druppels citroensap

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 220C. Bekleed alvast een bakplaat met bakpapier.

    Home            Recepten           Zoeken             Links