Recept voor Broodje Kip Masala


Bereiding kip: Olie verhitten en kip in blokjes snijden. Ui, knoflook en peper in de olie fruiten, de kip hieraan toevoegen en bakken tot het bruin wordt; de Kip in Masala (marinade), de komijn en de tomatenpuree toevoegen en het geheel enkele minuten omscheppen, vervolgens kouseband en het water hieraan toevoegen en het geheel 10-15 minuten op zacht vuur laten sudderen. Zout naar smaak toevoegen.


80 gram Kouseband
4 stuks Surinaams Puntje
1/2 Madam Jeanette peper
2 theelepels Exotimex Knoflook
2 eetlepels Faja Lobi Kip in Masala (marinade)
150 gram kipfilet
mespuntje gemalen komijnzaad
1/2 ui
7 eetlepels olie
1 theelepel tomatenpuree
1/2 kopje water

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Bereiding broodje kip: Snijd het brood open, beboter beide zijden en beleg het met de kip. Vegetarië rs kunnen in plaats van kip o.a. Kouseband met Aardappel, Sperziebonen, Pom met Tahoe, Tahoe met Broccoli als beleg gebruiken. Voor een pikante smaak, schenk Faja Lobi Madam Jeanette over het beleg. Voor een zoet-pikante smaak schenk Faja Lobi Sweet Chili Sauce of Faja Lobi Redi Pepre Sauce over het beleg. Serveren ook eens met Murgie Masala Hindoestanie, Murgie Masala Nickerie, Murgie Masala Speciaal. Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links