Recept voor Broodje Bakkeljauw


Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. Verhit 7 eetlepels olie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. Voeg 5 eetlepels bakkeljauw (roebakmix), de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en 1/4 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven. Snijd de broodjes open, beboter beide zijden en beleg ze met de bakkeljauw; garneer met Zuurgoed of met sla en tomaten. zijden en beleg ze met de bakkeljauw; garneer met Zuurgoed of met sla en tomaten.


Surinaams Puntje
1/4 kopje water
2 theelepels tomatenpuree
2 tomaten
Faja Lobi bakkeljauw (roerbakmix)
Olie
400 gram Faja Lobi Bakkeljauw
mespuntje trassie

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Surinamers kunnen haast niet zonder broodjes met beleg, die zij eigenlijk de hele dag door als hapje tusendoor gebruiken hierbij mag de bakkeljauw als beleg natuurlijk niet ontbreken! Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links