Recept voor Broccolistamppot met pesto en tomaat


Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook de aardappelen in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar. Snijd de broccoliroosjes van de stronk en snijd de stronk in blokjes. Kook de broccoli in weinig water met zout in ± 5 minuten gaar en spoel hem in een zeef onder koud water af. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er de pesto en zoveel melk door dat een smeuïge puree ontstaat. Schep de broccoli erdoor en warm de stamppot even goed door. Schep er op het laatst de tomaat en de hamreepjes door en breng de stamppot op smaak met zout en peper.


750 gr aardappelen
zout
500 gr broccoli
4 tomaten
100 gr rauwe ham in iets dikkere plakjes
100 gr gekookte ham
3 eetlepels rode pesto
1 dl melk
versgemalen zwarte peper

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links