Recept voor Broccolistamppot met gruyè re


Boen de aardappelen schoon en schil ze dun (bewaar de schillen). Snijd de aardappelen in stukken en kook die in 21/2 cm water met zout in 20 minuten gaar. Verhit de frituurolie, frituur de aardappelschillen goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak het spek in een anti-aanbakpan uit, verkruimel het en meng het door de aardappelschillen. Verhit de (zonnebloem)olie, roerbak de broccoli en de paprikablokjes 5 minuten en meng er de maïs door. Giet de aardappelen af en stamp ze met de zure room, de geraspte kaas, zout en peper tot puree. Schep de puree op een schaal, verdeel er het roerbakmengsel omheen en schep het aardappelschil-spekmengsel erop.


2 kg kruimige aardappelen
zout, peper
1 liter frituurolie
100 gr mager gerookt spek
1 eetlepel (zonnebloem)olie
500 gr broccoliroosjes
1 rode paprika in blokjes
1 blikje maï
skorrels (inh. 150 gr), uitgelekt
250 gr grof geraspte gruyè
re
11/2 dl zure room

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links