Recept voor Breadbutter pudding


Snij de tutti frutti in kleine stukjes. Breng 750 ml. melk met de tutti frutti zachtjes aan de kook. Ontkorst het brood en besmeer de sneetjes brood met de helft van de boter. Meng 75 gram suiker met de kaneel en een snufje noodmuskaat. Vet een ovenschaal in, bekleed hem met brood en bestrooi het brood met wat kaneelsuiker. Meng 75 gram suiker met de custardpoeder. Voeg al roerend de rest van de melk bij het custardmengsel. Schenk het custardmengsel al kloppend bij de hete melk en laat het ca. 2 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur. Schep een laagje pudding over het brood in de schaal en herhaal deze lagen ca. 2 keer. Eindig met een laag pudding en bestrooi met kaneelsuiker. Verdeel de rest van de boter in klontjes over de broodpudding en zet hem ca. 15 minuten midden in de oven. Serveer de breadbutterpudding warm.


150 gram tutti frutti
1 liter halfvolle melk
6 sneetjes wit brood
50 gram zachte roomboter + boter voor het invetten
150 gram suiker
1 eetlepel kaneel
nootmuskaat
80 gram custardpoeder

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 220 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links