Recept voor Bonensalade


Dop de sperziebonen en snijd ze in stukjes. Snipper de uien. Kook de sperziebonen 10 minuten net gaar in gezouten water. Laat ze goed uitlekken en zet ze even weg. Klop de olie, wijnazijn, zout, peper en suiker naar smaak met een vork tot een enigszins gebonden mengsel. Meng de warme sperziebonen met de witte bonen, kidneybonen en ui in een schaal. Schenk de dressing erover en schep hem goed door de salade. Laat de salade nog ten minste 30 minuten staan.


500 gram sperziebonen
1 blik kidneybonen (uitgelekt)
1 grote pot witte bonen (uitgelekt)
2 el wijnazijn
zout
zwarte peper
suiker
1 el gemengde kruiden
2 uien

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 10 min
Serveren met zelfgebakken brood. Variatietip: vervang de sperziebonen door 450 gram (diepvries) tuinbonen.

    Home            Recepten           Zoeken             Links