Recept voor Boerenkoolstamppot met kaas


Schil en was de aardappelen. Snijd de kaas in kleine blokjes. Bak het spek in een droge koekepan knapperig en verkruimel het. Kook de boerenkool en de aardappelen in weinig water met wat zout in ± 30 minuten gaar en giet het kooknat af. Verwarm de melk met de mosterd. Stamp de aardappelen en de boerenkool met een stamper door elkaar en voeg al roerend de melk toe. Schep de kaasblokjes door de stamppot. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper en strooi er het verkruimelde spek over.


11/4 kg aardappelen
200 gr belegen kaas
200 gr spekreepjes
650 gr panklare boerenkool
11/2 dl halfvolle melk
2 eetlepels grove mosterd
zout, peper

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links