Recept voor Boeren andijviestamppot


Kook de aardappelen in water met zout in ± 25 minuten gaar en giet ze af. Stamp ze met de boter, de yoghurt, weinig zout en peper fijn. Bak intussen in een droge koekepan de spekjes uit en meng de andijvie en de spekjes door de aardappelpuree. Laat de Casselerrib in water ± 15 minuten zachtjes koken. Leg de Casselerrib op de stamppot en warm het gerecht met het deksel op de pan op zacht vuur nog ± 10 minuten door. Garneer met gefruite uitjes en serveer met grove mosterd.


11/2 kg geschilde aardappelen
75 gr boter
1/8 liter Bulgaarse yoghurt
zout, peper
250 gr ontbijtspek in dobbelsteentjes
450 gr gesneden andijvie
200 gr ongekookte Casselerrib in plakken van 1 cm 50 gr gefruite
gefruite uitjes (Conimex)

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links