Recept voor Boemboe bali van vlees


Snijd het vlees in dobbelstenen. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Wrijf ui, knoflook, sambal, tamarinde en suiker tot een brij. Fruit deze in wat olie even aan. Voeg het vlees toe en bak dit onder goed omscheppen op. Doe er een kopje water bij, de ketjap en voeg de salamblaadjes en de serehstengel toe. Laat het vlees op laag vuur gaar sudderen. Kijk af en toe of het vocht niet te veel verdampt. Dit gerecht mag niet te droog worden.


300 gram sukadelappen
1 Ui
2 tenen knoflook uit de knijper
4 theelepels sambal trassi
2 eetlepels vloeibare tamarinde
2 salamblaadjes
1 serehstengel
2 eetlepels bruine suiker
3 eetlepels ketjap

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -

    Home            Recepten           Zoeken             Links