Recept voor Bobotie (mild gekruid lamsgehakt)


Week het brood 10 minuten in de melk, druk er daarna de vloeistof uit en bewaar de melk. Verhit de olie, bak de ui zonder te kleuren, voeg kruidnagel en koenjit toe en laat dit op laag vuur garen. Voeg het gehakt, de Provençaalse kruiden, de citroenschil, de abrikozenjam, de krenten en de amandelen toe, roer goed door en neem de pan van het vuur. Meng 1 ei, vermengd met het citroensap, het brood en de sambal door het vleesmengsel, doe het in een vorm en bak het 30 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven. Klop 1 ei met de bewaarde melk los. Haal de bobotie uit de oven en giet het ei-melkmengsel over het vlees. Steek er het laurierblad in en bak de bobotie in 8 minuten op 160°C verder af.


500 gr lamsgehakt
1 snee witbrood
1/4 liter melk
1 ragfijn genipperde ui
1 cl olijfolie
gemalen kruidnagel
1 theelepel koenjit
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel Provenç
aalse kruiden
zout, peper
1/2 geraspte citroenschil
1/2 uitgeperste citroen
25 gr krenten
2 theelepels abrikozenjam
2 theelepels geschaafde amandelen
2 eieren
1 theelepel sambal oelek
Melk, uitgeperst uit het brood
1 laurierblad

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links