Recept voor Bitterkoekjespudding


Week de bitterkoekjes in koude melk. Schep de bitterkoekjes uit de melk. Leg ze in een schaal. Schenk er de rum overheen en leg op ieder bitterkoekje een beetje frambozenjam. Breng de melk met de citroenschil aan de kook. Meng in een kom de griesmeel, de suiker met wat zout. Strooi dit al roerend in de kokende melk. Blijf roeren totdat het mengsel begint te binden. Laat de griesmeel gaar worden in ongeveer 10 minuten op laag vuur. Verwijder de citroenschil. Haal de griesmeelpudding van het vuur. Klop de eierdooier met 1 eetlepel koud water en 1 eetlepel pudding. Roer dit mengsel door de griesmeelpudding. Klop het eiwit stijf en spatel dit door de pudding. Giet de pudding in de schaal en laat de pudding in de koelkast opstijven.


1 liter melk
100 gram griesmeel
12 bitterkoekjes
6 el suiker
2 el rum
2 el frambozenjam
1 citroen
1 ei
evt. zout

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min

    Home            Recepten           Zoeken             Links