Recept voor Bitterkoekjesbollen


Breek de bitterkoekjes en laat ze ten minste 10 minuten weken in de likeur. Meng in een grote kom bloem en gist. Warm de melk een beetje op (lauwwarm) en voeg het samen met het zout en de suiker toe aan de bloem. Meng het met een mixer tot beslag. Prak de bitterkoekjes fijn en meng het door het beslag. Dek de kom af met plastic folie en laat het op een warme, tochtvrije plaats rijzen. Als de hoeveelheid verdubbeld is, is het goed (duurt ongeveer 1 uur). Niet meer roeren! In de frituurpan olie verwarmen tot 175 graden. Met een ijslepel of twee gewone lepels bolletjes in de olie laten zakken. Halverwege de oliebollen omkeren (als dat niet vanzelf gaat). In totaal bakken de oliebollen in ca 8 minuten gaar.


500 gram bloem
1 zakje gist
0,5 liter melk
1 theelepel zout
1 zakje vanillesuiker
100 gram bitterkoekjes
1 dl amandellikeur
zonnebloemolie

Dit recept is geschikt voor: 7 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Pas gebakken oliebollen kan je laten uitzakken in een vergiet bedekt met keukenpapier. Zorg dat je genoeg bij de hand hebt! Bestrooien met poedersuiker.

    Home            Recepten           Zoeken             Links