Recept voor Bietjesstamppot met ui en tartaar


Schil de aardappelen en de koolrabi, snijd ze in stukken en kook ze in wat water met zout in ± 25 minuten gaar. Stamp ze fijn en schep er de appel, umer en kaneel door. Pel de uien, snijd ze in ringen en bak die in een anti-aanbakpan in 1 eetlepel olie glazig. Schep ze uit de pan en bak hierin de tartaartjes in 1 eetlepel olie aan beide zijden bruin; bestrooi de tartaar met peper en zout. Schep de bietjes door de puree en laat alles goed doorwarmen. Serveer de stamppot met de gebakken ui en de tartaartjes.


750 gr aardappelen
300 gr koolrabi
zout
1 geraspte appel
3 eetlepels umer
1 theelepel kaneel
2 uien
2 eetlepels olie
4 tartaartjes
peper
400 gr gekookte bietjes in blokjes of geraspt

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links