Recept voor Bhera Ke Ghos (lamsvlees in masala)


Lamsvlees in stukjes snijden, overgieten met een paar druppels citroensap en daarna in een vergiet onder de kraan afspoelen. Olie verhitten, lamsvlees en de sjalotjes (in stukjes gesneden) toevoegen en 5 minuten bakken. Chicken Masala (roerbaksaus), tomaat en het water toevoegen, goed omscheppen en 35 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen. De laatste 10 minuten de winterwortel en doperwten toevoegen. Puntje.. Variatietip: Voeg 2 eetlepels Kotomisi Cocosmelk toe.


1 winterwortel
Kotomisi Cocosmelk
1/2 tomaat
350-400 gram lamsvlees
1 potje (360ml)
Faja Lobi Chicken Masala (roerbaksaus)
8 eetlepels olie
enkele druppels citroensap
100 gram doperwten
2 kopjes water
4 sjalotjes

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
In dit heerlijke roerbakgerecht is de oorsprong van de Indiase keuken in Suriname duidelijk te herkennen de Hindoestanen hebben een groot aantal oorspronkelijke recepten uit India in Suriname verder verfijnd, waardoor die gerechten een typisch Surinaamse smaak hebben verkregen. Door er cocosmelk aan toe te voegen, wordt de kruidensmaak geneutraliseerd. Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links