Recept voor Beenham met bonen uit de oven


Neem het beenhammetje 30 minuten van tevoren uit de verpakking. Snijd de ui in kleine stukjes. Bak de spekreepjes uit in een klein beetje boter. Frui de ui en pers de knoflook erboven uit. Bak daarna de soepgroenten 5 minuten mee. Voeg de rozemarijn, tijm en wijn toe en breng alles aan de kook. Voeg peper en zout toe. Doe alles over in een (ingevette) ovenschaal. Leg het beenhammetje erboven op en bestrijk het met de helft van de kruidenboter. Braad het geheel in ca. 35 minuten gaar in de oven. Bestrijk het vlees halverwege met de overige boter en voeg dan ook de witte bonen in tomatensaus toe.


1 beenham 500 gram
100 gram gerookte spekjes
2 uien
1 teentje knoflook
250 gram boerensoepgroenten
1 pot of blik witte bonen in tomatensaus
1 takje rozemarijn
2 takjes tijm
1 dl droge witte wijn
40 gram zachte kruidenboter
zout
peper

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 2 uur
Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links