Recept voor Balkanballen


Week het brood in een scheutje koud water. Ontpit de dadels en snijd ze heel fijn. Snijd ook de knoflook heel fijn en hak de walnoten. Vermeng het lamsgehakt met het uitgedrukte geweekte brood, de gehakte ingrediënten en de kruiden. Vorm van het gehakt walnootgrote balletjes en wentel die door de bloem. Verhit de olie met de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 minuten zachtjes rondom bruin en gaar.


500 gr lamsgehakt
1 volkorenboterham
12 verse dadels
2 tenen knoflook
150 gr halve walnoten
1/2 theelepel komijn (djinten)
1/2 theelepel kaneel
peper, zout
2 eetlepels bloem
3 eetlepels olie
3 eetlepels boter

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links