Recept voor Balkan-stoofschotel


Bak de fijngesneden ui in een pan en roer af en toe. Snijd de steel van de broccoli in kleine schijfjes, houd vooralsnog de rozetjes apart. De rozetjes hoeven minder lang te koken en worden pas later toegevoegd. Als de ui glazig begint te worden, voeg dan de schijfjes van de broccolistronkjes toe. Na circa 5 minuten de in kleine stukjes gesneden paprika toevoegen samen met de broccolirozetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Voeg ze bij de broccoli en schep zo nu en dan om. Laat de stukjes tomaat uitlekken en voeg de tomaten en wat sap toe aan het groentenmengsel. Breng het geheel op smaak met paprikapoeder, provencaalse kruiden, zout en peper.


1 blik stukjes tomaat
250 gram champignons
1 stronk broccoli
1 grote rode paprika
1 grote ui
provencaalse kruiden
paprikapoeder
zout
peper

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 20 min
Serveren met zilvervliesrijst en een frisse salade

    Home            Recepten           Zoeken             Links