Recept voor Bakkeljauw met Hardgekookte Eieren


Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. Verhit 7 eetlepels olie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. Voeg 5 eetlepels bakkeljauw (roebakmix), de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en 1/2 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten sudderen. De hardgekookte eieren in partjes snijden en op de bakkeljauw rangschikken. De boter smelten en over de bakkeljauw en de eieren gieten. Surinaamse Sweet Chili Sauce.


Olie
Faja Lobi bakkeljauw (roerbakmix)
100 gram margarine
Faja Lobi Sweet Chili Sauce
5 eieren
400 gram
Faja Lobi Bakkeljauw
2 tomaten
2 theelepels tomatenpuree
mespuntje trassie

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Bakkeljauw laat zich uitstekend combineren met hardgekookte eieren de wat pikante smaak van de bakkeljauw wordt milder door het gebruik van hardgekookte eieren. Genoeg voor Voor 4 personen. Klaar te maken in 25 minuten. De smaak van dit gerecht is Mild-Kruidig. SWADISH KHANA! NJANG SWIETIE! SLAMAT MAKAN! EET SMAKELIJK! Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links