Recept voor Bakkeljauw met Bakbanaan


Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. De ui en tomaat in stukken snijden. De bananen opzetten met zoveel cocosmelk dat ze onder staan en ze daarna aan de kook brengen; leg de bakkeljauw er bovenop. Als de cocosmelk bijna geheel verdampt is, de ui, tomaat, Aji-No-Moto, peper en selderij toevoegen. Het geheel samen gaarkoken.


300 ml Kotomisi Cocosmelk
1 theelepel Aji-No-Moto
6 groene bakbananen
1 ui
1 tomaat
stukje groene peper
1 tak selderij
300 gram
Faja Lobi Bakkeljauw
Faja Lobi Sweet Chili Sauce

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Bakbanaan staat er altijd garant voor dat het te bereiden gerecht smaakvol wordt door deze bijzondere banaan ook nog te combineren met een ander populair Surinaams product als de bakkeljauw, kan het echt niet meer mis gaan! Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links