Recept voor Bakkeljauw Salade


1. Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen. 2. Verhit 7 eetlepels olie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin. 3. Voeg 5 eetlepels bakkeljauw (roebakmix), de tomaten, de tomatenpuree, de trassie en 1/2 kopje water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten sudderen. 4. De sjalotjes schoonmaken en klein snijden. De komkommer, de zilveruitjes en augurken schillen en in kleine blokjes snijden. De kropsla in stukken verdelen en met het geheel samen met de stukken gesneden advocaat mengen. De slasaus hierdoor scheppen.


Faja Lobi bakkeljauw (roerbakmix)
1 kropsla of ijsbergsla
6 sjalotjes
1 rijpe advocaat
1 komkommer
4 grote augurken
3 eetlepels zilveruitjes
6 eetlepels slasaus
Olie
Faja Lobi Sweet Chili Sauce
400 gram
Faja Lobi Bakkeljauw
2 grote tomaten
2 theelepels tomatenpuree
mespuntje trassie

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Ook de Surinaamse keuken kent haar eigen salades é é n daarvan wordt bereid met bakkeljauw als hoofdbestanddeel, waarmee een typische Surinaamse bakkeljauwsalade wordt verkregen. Genoeg voor Voor 4 personen. Klaar te maken in 25 minuten. De smaak van dit gerecht is Mild. SWADISH KHANA! NJANG SWIETIE! SLAMAT MAKAN! EET SMAKELIJK! Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links