Recept voor Baked Alaska


recept Baked Alaska 1 dag van tevoren: Laat het ijs even zacht worden en doe het over in een ronde kom. Maak een holletje in het midden. Laat het ijs weer opvriezen op de koudste stand van de vriezer. Volgende dag: Haal de kom uit de vriezer en vul het holletje op met vruchtencompote. Snijd de cake op de maat van de kom en leg de plakken op het ijs (als een soort van dakje). Na het omkeren wordt dit de bodem! Keer vervolgens de kom voorzichtig om op een vuurvast blik/plaat. Klop het eiwit op met een beetje vanillesuiker en smeer dit over het ijs. Alles moet helemaal afgedekt zijn! Zet de ijstaart vervolgens onder in de oven en bak de taart ongeveer 6/7 minuten (of tot het bruine randjes heeft).


1 liter vanilleroomijs
1 blikje kersentaartvulling (of andere vruchtencompote)
1 cake
4 eiwitten
1 zakje vanillesuiker

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Extra nodig: ronde (metalen) kom en vuurvaste plaat of blik. Verwarm de oven voor op de allerheetste stand. Let op: het maken van dit gerecht duurt 2 dagen! H.L.

    Home            Recepten           Zoeken             Links