Recept voor Baka Bana (gebakken bakbanaan met beslag)


De bakbanaan schillen en schuin in dunne plakken van circa 10 cm snijden; de bakmeel, de drank, suiker en zout mengen tot een glad beslag is verkregen. De olie dampend heet laten worden, de bananen in het beslag dompelen (overtollig beslag laten afdruipen) en direct in de olie goudbruin bakken.


60 gram zelfrijzend bakmeel
100 ml ongekleurde drank met prik (sprite, spa enz.)
Faja Lobi Pinda-Saté
saus
olie
snufje zout
1 theelepel suiker
1 rijpe bakbanaan

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Baka Bana is een Surinaams-Javaanse lekkernij, die bereid wordt met bakbanaan en geserveerd wordt met echte Javaanse pindasaus elke Surinamer is er dol op en gebruikt die voornamelijk als hapje tussendoor. Verrijk uw collectie van lekkernijen met deze bijzondere Surinaamse lekkernij. Genoeg voor Voor 3 personen. Klaar te maken in 15 minuten. De smaak van dit gerecht is Zoet. SWADISH KHANA! NJANG SWIETIE! SLAMAT MAKAN! EET SMAKELIJK! Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links