Recept voor Babi pangang


Snijd de hamlappen in reepjes. Braad het vlees. (kook ondertussen de rijst) Snijd de uien en doe ze erbij. Doe vervolgens de ketjap, knoflook (geperst), de sambal en de basterdsuiker erbij. Laat het geheel 30 minuten sudderen. Voeg dan het blikje tomatenpuree erbij en 1 eetlepel appelsiroop. (Atjar Tampur kan er ook met sap bij) Binden met Maizena.


5 ons hamlappen
2 uien
2 teentjes knoflook
3 eetlepels bruine basterdsuiker
5 eetlepels Ketjap
1 theelepel Sambal
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel appelsiroop

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Dit gerecht kan ook goed gemaakt worden met kipfilet, dan is het ajam pangang.

    Home            Recepten           Zoeken             Links