Recept voor Babi koening (Babi Kuning)


Snijd het varkensvlees in dobbelstenen. Wrijfkemerienoten, gember, ketoembar, trassi en sambal tot een brij. Smeer hiermee het vlees in en laat het een uurtje staan. Bak het vlees dan aan alle kanten bruin in olie. Voeg twee kopjes warm water toe en los de santen op in de saus. Zet het vuur laag, doe de serehstengel erbij en laat het vlees in ongeveer een half uur gaar worden.


500 gram doorregen varkensvlees
1,5 theelepel koenjit
4 gepofte kemirienoten
2 theelepels gemberpoeder of 4 theelepels geraspte verse gember
1 theelepel ketoembar
1/2 theelepel trassi
1 theelepel sambal manis
1/8 blok santen
1 serehstengel

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -

    Home            Recepten           Zoeken             Links