Recept voor Babi Pangang


Snijd het vlees in repen. Maak een marinade van ketjap, olie, tamarinde, kerriepoeder, laos, gember en ketoembar. Laat het vlees hierin minstens drie uur marineren. Haal het vlees uit de marinade en bak het in de koekepan aan alle kanten bruin. Voeg de knoflook toe en laat deze even meebakken. Roer de tomatenpuree door de marinade en giet deze bij het vlees. Zet het vuur laag en laat het vlees in ca. 30 minuten goed gaar worden.


500 gram hamlappen
6 eetlepels ketjap manis
3 eetlepels alie
2 eetlepels vloeibare tamarinde
2 tenen knoflook uit de knijper
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepellaos
1 theelepel gemberpoeder of 2 theelepels verse geraspte gemberwortel
I theelepel ketoembar
1 eetlepel tomatenpuree

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -

    Home            Recepten           Zoeken             Links