Recept voor Aubergines uit de oven


De aubergines gaan eerst de oven in om gaar te worden. Prik ze aan alle kanten even in met een vork. Leg ze dan op een ovenrooster in het midden van de oven. Schuif er een bakplaat met aluminiumfolie onder het rooster om het vocht op te vangen dat uit de aubergines druppelt. Het duurt ongeveer een half uur voordat ze gaar zijn. Schil voor de saus de uien en knoflookteentjes in kleine stukjes. Houd de bladpeterselie en selderij even onder de kraan. Vervolgens weer droogdeppen en fijnhakken. Verwarm de olijfolie in de hapjespan en bak daarin de ui. Als de ui zacht geworden is, kunnen de stukjes knoflook erbij. Laat dit even aanbakken. Voeg daarna de tomatenstukjes erbij. Breng alles aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Breng het wat op smaak met zout en peper en roer de peterselie, bladselderij en laurierblaadjes erdoor. Laat de tomatensaus een kwartiertje pruttelen. Haal de aubergines uit de oven en laat ze een klein beetje afkoelen. [De oven blijft aan.] Snijd een stukje van beide uiteinden en snijd de aubergines daarna in de lengte doormidden. Leg ze met de doorgesneden kant naar boven in een ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Giet er wat olijfolie over. Haal de laurierblaadjes uit de tomatensaus en schep de saus over de aubergines. Bestrooi alles met Parmezaanse kaas. Zet de ovenschaal in de oven en bak de aubergines tot de kaas gesmolten is en de saus lekker pruttelt.


2 aubergines
zout
peper
olijfolie
geraspte Parmezaanse kaas
aluminiumfolie
Saus:
2 blikken tomatenstukjes met sap
1 ui
2 teentjes knoflook
zout
peper
bladpeterselie
bladselderij
2 laurierblaadjes

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 220 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links