Recept voor Auberginerolletjes


Verwijder de uiteinden van de aubergines. Snij ze over de lengte in plakken van circa cm dikte. Leg steeds 4 plakken aubergine, naast elkaar, tussen keukenpapier. Leg de aubergineplakken in de magnetron, circa 1 minuut, ca. 750 Watt, tot de plakken net zacht zijn. Herhaal dit tot alle 16 plakken zacht zijn. Bestrijk de plakken aubergine met (knoflook)olie en bestrooi ze met peper en zout. Snij de mozzarella of de geitenkaas in repen. Leg op elke plak aubergine een blaadje basilicum en een reep mozzarella of een reepje geitenkaas. Rol de aubergineplakken op en zet ze vast met een cocktailprikker. Garneer met een (gehalveerd) cherrytomaatje.


2 aubergines
(knoflook)olie
peper, zout
250 gram mozzarella of zachte geitenkaas
16 blaadjes basilicum
(1 bakje cherrytomaatjes)

Dit recept is geschikt voor: 1 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 25 minuten
www.aubergine.nl

    Home            Recepten           Zoeken             Links