Recept voor Asperges met groene kruidensabayon


Variatie 1: Neem in plaats van groene asperges 200 gr peultjes. Kook ze in 7 minuten beetgaar en schep ze, samen met de in stukjes gesneden witte asperges door de saus. Serveer met pasta, hardgekookt ei en Parmezaanse kaas.


Maak 750 witte asperges en 500 gr groene asperges schoon.
Kook de witte in 20-25 minuten en de groene in ±
10 minuten in water met zout gaar.
Roer 4 eidooiers met 2 dl droge witte wijn los en blijf kloppen, terwijl u het mengsel au bain-marie verwarmt (het mag beslist niet koken!) tot een gebonden saus ontstaat.
Breng op smaak met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 eetlepel fijngehakte dragon, 1 theelepel citroensap en peper en zout.
Lekker met gekookte krieltjes en iets dikker gesneden schouderham.

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatie 2: Serveer de asperges met kervelmayonaise van 5 eetlepels fijngehakte kervel, 4 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel crè me fraî che en 1
  • AV

  •     Home            Recepten           Zoeken             Links