Recept voor Asperges met een Italiaans tintje


Maak een mayonaise van de eidooier en de olie (zorg dat beide ingredinten op dezelfde temperatuur zijn). Klop in een rustig tempo druppelsgewijs olie door de eidooier en voeg de mosterd, het citroensap, de knoflook en peper en zout toe. Pureer de sardines in een keukenmachine, voeg de mayonaise toe en maak de saus zacht met de room. Leg om en om 3 groene en 3 witte asperges op de borden en drapeer de saus erop. Prak het hardgekookte ei fijn. Garneer het gerecht met de tomaatblokjes, de bieslook, de peterselie, de kappertjes en het ei.


18 gekookte groene asperges
18 gekookte witte asperges
1 eidooier
1 1/2 dl maï
skiemolie
1 theelepel mosterd
2 1/2 eetlepel citroensap
1 geperst teentje knoflook
peper, zout
1 dl koksroom
2 sardines uit blik zonder vel of graten
2 eetlepels tomaatblokjes
2 eetlepels versgehakte bieslook
2 eetlepels versgehakte peterselie
2 eetlepels kappertjes
1 hardgekookt ei

Dit recept is geschikt voor: 6 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
De mayonaise kan ruim een dag van tevoren bereid worden, maar de
  • AV

  •     Home            Recepten           Zoeken             Links