Recept voor Applecrumble met crème fraîche


Kneed de bloem met basterdsuiker, zout, boter en muesli tot een grof kruimeldeeg. Laat het deeg 30 min. in de koelkast rusten. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appelkwarten in dikke stukjes en meng deze met kristalsuiker en kaneel. Schep het appelmengsel in de ingevette ovenschaal, bedek dit met kruimeldeeg en bak de applecrumble in het midden van de oven in ca. 30 à 40 minuten goudbruin en gaar. Verdeel de warme applecrumble over 5 borden en serveer bij elk bord een eetlepel crème fraîche.


175 gram bloem
50 gram basterdsuiker
zout
100 gram zachte boter
50 gram krokante muesli naturel
5 appels
1 el kristalsuiker
1 tl kaneel
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
Extra nodig: een ingevette ovenschaal

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 10 min
Verwarm de oven voor op 190 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links