Recept voor Apple crumble


Vet een diepe ovenschaal in met gesmolten boter of olie. Doe de appels, suiker, suikerstroop en citroensap in een grote pan. Dek de pan af met een goed sluitend deksel. Kook de appels 10 minuten op laag vuur tot ze zacht worden. Schep de appels in de schaal. Meng nu zelfrijzend bakmeel, kokos, havermout en suiker. Maak een kuiltje in het midden. Smelt de boter en giet het bij de droge ingrediŽnten. Vermeng het tot een kruimelige massa. Strooi de kruimels over de appels. Bak de schotel in 25-30 minuten tot de bovenlaag knapperig en bruin is.


4 grote, groene kookappels (geschild en in schijfjes)
1 el bruine suiker
2 el blanke suikerstroop
2 el citroensap
Bovenlaag:
120 gram zelfrijzend bakmeel
1/2 kop gemalen kokos
1/2 kop havermoutvlokken
90 gram bruine suiker
100 gram boter

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 180 graden. Apple crumble opdienen met slagroom en/of roomijs.

    Home            Recepten           Zoeken             Links