Recept voor Appeltaartjes met amandelspijs


Bestrooi het werkvlak met bloem en laat de plakjes bladerdeeg daarop ontdooien. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Maak de bladerdeegplakjes met de deegroller wat dunner. Snijd uit elk plakje deeg een cirkel (m.b.v. rond schoteltje). Leg de rondjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in het deeg. Verdeel het amandelspijs in brokjes over de bodems (deegrand ca. 1 cm. vrijlaten). Verdeel de appelblokjes over de deegcirkels. Verdeel het amandelschaafsel over de appelcirkels. Bestrooi de taartjes nu met kaneel en suiker. Verdeel de stukjes koude boter over de appeltaartjes. Bak nu de appeltaartjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar. Taartjes warm of lauwwarm opdienen.


5 plakjes bladerdeeg
125 gram amandelspijs
3 appels
1,5 tl kaneel
1,5 el suiker
1 zakje amandelschaafsel
60 gram koude boter
bloem om te bestuiven
bakpapier

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Verwarm de oven voor op 180 graden. Serveren met een bolletje vanille ijs.

    Home            Recepten           Zoeken             Links