Recept voor Appeltaart


Zeef de bloem. Doe de bloem, boter, basterdsuiker en het zout in een kom. Voeg de eierdooier toe en meng dit alles met een koele hand vlug tot een bal deeg. Rol een mooie dikke laag deeg en bekleed de bakvorm er mee. Houd een klein beetje deeg over voor reepjes op de taart. Laat het deeg zonodig op een koele plaats opstijven. Schil de appels en snijd ze in schijfjes. Meng de appels met de suiker, kaneel en de ma´zena. Doe alles in de bakvorm. Snijd uit het achtergehouden deeg reepjes en bekleed de taart er mee. Klop het ei met de melk en besmeer de deegreepjes hiermee. Plaats de springvorm in de oven en laat de taart in 45 minuten gaar en lichtbruin bakken.


Deeg:
160 gram bloem
100 gram koude (room)boter in blokjes
60 gram witte basterdsuiker
1,5 gram zout
1 eierdooier
Vulling:
800 gram handappelen (liefst goudrenetten)
40 gram witte basterdsuiker
1 tl kaneel
7 gram ma´zena
Bestrijken:
1/2 ei
1 lepel melk

Dit recept is geschikt voor: 7 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 170 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links