Recept voor Appelflappen


Zeef de bloem in een kom. Los de gist in de melk op. Maak een kuiltje in de bloem en schenk er het gistmengsel in. Voeg het ei, een snufje zout en het citroenrasp toe en roer het mengsel tot een glad beslag. Dek de kom af met een vochtige doek en laat het beslag op een warme plek 45 min. rijzen tot het volume verdubbeld is. Haal de plakken appel door het beslag en bak ze in gedeelten in 3 min. in de hete olie rondom bruin. Laat de appelflappen op keukenpapier uitlekken. Serveren: meng basterdsuiker en kaneel door elkaar en bestrooi de appelflappen voor het serveren royaal met dit suikermengsel.


150 gram bloem
10 gram verse of 5 gram gedroogde gist
1 1/2 dl lauwwarme melk
1 ei
zout
rasp van 1/2 citroen
zonnebloemolie
4 appels, geschild, zonder klokhuis, in ronde plakken
basterdsuiker
kaneel

Dit recept is geschikt voor: 7 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Extra nodig: friteuse met schone zonnebloemolie. Verhit de frituurolie tot 180 graden. Dit recept is voor ongeveer 20 stuks.

    Home            Recepten           Zoeken             Links