Recept voor Andijviestamppot met casselerrib-rolletjes


Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in vieren en kook ze in ± 20 minuten gaar. Laat intussen de ananas uitlekken, vang het sap op en halveer de schijven. Besmeer de plakken casselerrib aan één kant met 2 eetlepels mosterd. Rol in elke plak 1/2 schijf ananas en steek ze met een cocktailprikker vast. Verhit 50 gr boter in een koekenpan en bak de rolletjes om en om. Verdun het bakvet met het ananassap, de rest van de mosterd tot een jus. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en klop ze met de melk en de rest van de boter tot een luchtige puree. Voeg de andijvie in gedeelten toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stamppot met de casselerribrolletjes en de ananasjus.


1 kg kruimige aardappelen
4 schijven ananas (uit blik)
8 dikke plakken casselerrib á
±
25 gr
3 eetlepels Franse mosterd
75 gr boter
2 dl melk
400 gr gesneden andijvie (400 gr)
cocktailprikkers

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
AV

    Home            Recepten           Zoeken             Links