Recept voor Andijviestampot met blauwaderkaas


Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Kook de aardappelen gaar in weinig water met een beetje zout. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Maak een smeu´ge puree van de aardappelen met de melk en de boter. Breng de puree op smaak met zout en peper. Maak de andijvie schoon, snijdt deze in dunne reepjes, was de groente minstens 2 keer, en laat ze goed uitlekken. Brokkel de kaas in stukjes. Roer de andijvie met de kaas en de noten door de hete aardappelpuree en laat het geheel nog even goed doorwarmen worden.


1Ż kilogram afkokers aardappelen
zout
peper
2 deciliter warme melk
20 gram boter
peper
900 gram andijvie
300 gram blauwgeaderd(e) kaas
150 gram cashewnoten

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min
In plaats van aardappels kan ook zakjes aardappelpuree gebruikt worden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links