Recept voor Aardappelplofjes


Aardappelen schillen en even kort koken tot ze beetgaar zijn. Ondertussen het ontbijtspek uitbakken. Bieslook fijnknippen. Knoflook persen. Bosuitje fijnsnijden. Als de aardappelen klaar zijn, pureren met een scheutje melk. Alle ingrediŽnten toevoegen en verder pureren. Vervolgens met behulp van eetlepels (of garneerspuit) bolletjes maken op een bakblik (vetvrij bakpapier heb ik gebruikt) en even plat drukken. In de oven doen en als de plofjes goudbruin zijn gebakken, zijn ze klaar.


aardappelen 750 gram
bosje bieslook
100 gram ontbijtspek
peper
zout
1 bosuitje
scheutje melk
teentje knoflook

Dit recept is geschikt voor: 3 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Verwarm de oven voor op 180 graden!

    Home            Recepten           Zoeken             Links