Recept voor Aardappel met Peultjes


Aardappelen schillen en in dunne plakjes snijden. Olie verhitten, de aardappelen hierin lichtbruin bakken en daarna afscheppen. Ui, knoflook en peper lichtbruin fruiten vervolgens de reeds bereide aardappelen, tomatenpuree, de Kip in Masala (marinade), komijn en de peultjes hieraan toevoegen, het geheel goed omscheppen en enkele minuten roerbakken. Tenslotte water toevoegen en 20 minuten laten sudderen; zout naar smaak toevoegen.


2 theelepels Exotimex Knoflook
2 eetlepels Faja Lobi Kip in Masala (marinade)
1/2 stuk Madam Jeanette peper
2 middelgrote aardappelen
1/4 ui
mespunt gemalen komijnzaad
11/2 kopje water
60 gram peultjes
8 eetlepels olie
1/2 theelepel tomatenpuree
zout

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: -
Variatietip: Gebruik eens Kouseband in plaats van peultjes. Hoewel dit gerecht heel bijzonder en exotisch smaakt, is het toch betrekkelijk eenvoudig te bereiden dankzij de kant en klare masala marinade, waarin een groot aantal verse kruiden en specerijen in een uitgebalanceerde samenstelling zijn bijeengebracht. Dit gerecht leent zich voor gebruik als groentegerecht bij een groot aantal hoofdgerecht. Surinaamse recepten

    Home            Recepten           Zoeken             Links