Recept voor Rijstsalade met noten


recept Rijstsalade met noten Kook de rijst en laat deze vervolgens goed uitlekken. Laat de perziken uitlekken en snijd ze in stukken. Doe voor de dressing de olie, het citroensap, het zout en de peper in een bakje of pot met een afsluitbare deksel. Schud stevig tot het mengsel een beetje dikker is geworden. Laat het even staan. Doe de krenten en rozijnen in een schaaltje en zet ze onder water. Laat ze 10 minuten wellen en giet ze daarna af. Meng de rijst, noten, krenten en rozijnen, stukjes perzik en bonen in een grote kom. Schenk de dressing over de salade en meng het geheel goed. Serveer de salade op een bedje van gemengde sla.


2 el olijfolie
1 el citroensap
Zeezout
Zwarte peper
120 gram rozijnen
60 gram krenten
300 gram zilvervliesrijst
200 gram gemengde noten (fijngehakt)
1 blik perziken op siroop
1 blik kidneybonen (uitgelekt)
300 gram gemengde sla

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 30 min
Serveren met zelfgebakken brood. In de zomer ook lekker met een kwart komkommer (in blokjes gesneden) en 1 el zwarte olijven zonder pit.

    Home            Recepten           Zoeken             Links