Recept voor Ovenschotel met spinazie, aardappel en gehakt


recept Ovenschotel met spinazie, aardappel en gehakt Laat de spinazie in ongeveer 4 uur ontdooien. Vet een ovenschaal in. Snipper de ui. Bak de ui samen met het spek en het gehakt. Snij de aardappels in schijfjes en kook de aardappels kort voor (ca. 10 minuten) Laat de aardappels afkoelen. Voeg de spinazie bij het gehaktmengsel en verwarm deze even kort mee. Pers de knoflook erboven uit en voeg de tijm er bij. Klop in een kom ei, room, peper en zout los. Vul de ovenschotel met de helft van de aardappels. Doe dan het mengsel van gehakt en spinazie er op en vervolgens weer de rest van de aardappels. Giet tot slot het roommengsel er over heen. Leg er nog een paar klontjes boter op en laat het in ongeveer 40 minuten gaar worden in de oven.


2 pakken spinazie à la crème
1 ui
100 gram ontbijtspek
4 ons gehakt
margarine
1 tl verse tijm
1 teentje knoflook
1 ei
250 ml kookroom light
zout
peper
1 kg aardappels

Dit recept is geschikt voor: 5 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur
Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Home            Recepten           Zoeken             Links