Recept voor Gebraden kipfilet met spek, uien en champignons


recept Gebraden kipfilet met spek, uien en champignons In braadpan olie verhitten. Spekblokjes toevoegen en in ca. 10 minuten op laag vuur bakken. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijdt ze in dunne reepjes. Hak de peterselie fijn. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Haal de spekblokjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken. Doe de boter in de pan en bak de kipfilets op hoog vuur in ca. 2 minuten bruin. Voeg dan de spekblokjes, uitjes, champignons, paprika, basilicum en tijm aan de kipfilets toe. Pers de knoflook hierboven uit. Nu met de deksel op de pan in ca. 15 minuten gaarbraden. Halverwege de kipfilets keren. Neem vervolgens de kipfilets uit de pan en roer de rode wijn door het achtergebleven spekvet. Laat dit ongeveer een halve minuut koken. Op smaak brengen met peper en zout. Verdeel de kipfilets en de saus over de borden. Bestrooien met peterselie.


1 eetlepel olie
150 gram magere spekblokjes
1 doosje kleine champignons
1 rode paprika
4 takjes peterselie
4 kipfilets 100 gram
zout
zwarte peper
1 eetlepel boter of margarine
5 eetlepels zilveruitjes
1 theelepel tijm
2 eetlepels basilicum
1 teentje knoflook
0,5 dl rode wijn

Dit recept is geschikt voor: 4 personen
Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 45 min
Lekker met aardappels en broccoli of een salade.

    Home            Recepten           Zoeken             Links